Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Om Bjørklund Gård

Som å vinne i Lotto. I 2005 var vi så heldig å få kjøpt Bjørklund Gård. Vi kunne realisere drømmen om å dyrke bringebær og jordbær under arktiske forhold.

Vertskapet

Vi bodde mange år i Bodø sammen med våre tre gutter. Ved en tilfeldighet så vi at Bjørklund gård var til salgs, og vi kjørte til Strøksnes "bare for å se". Som så mange andre, hadde vi lyst på en fritidseiendom. Vi ble begeistret for plassen og omgivelsene, vi følte oss som Lotto-vinnere da vi fikk kjøpt Bjørklund gård. Vi vurderte rask at eiendommen kunne utvikles, og fritidseiendommen ble etterhvert til vårt nye hjem. I dag er det Borghild og Anders som bor og driver Bjørklund Gård.

 Borghild i bringebæråkerenAnders plukker bringebær

 Fra fritidseiendom til arbeidsplass

Bjørklund gård ble fradelt hovedbruket her på Ytter - Strøksnes. Olaug og Nikolai Alstasæter bygde opp småbruket. Begge hadde arbeid og inntekt utenom, hun som jordmor og han som lærer.

Hus og fjøs ble bygd i 1937- 38. Arealene besto av ca 15 dekar innmark og ca 125 dekar lite produktiv utmark. Småbruket ble drevet fram til ca 1963 med sau og et par kyr. Etter 1963 var ikke arealene i drift og Bjørklund var sommerbolig og ferieplass for eierne og deres etterkommere.

Da vi kom til Bjørklund, så var det som tidligere dyrka mark grodd igjen med kratt og skog. Her måtte det ryddes og grøftes for å få arealene produktive igjen. Våre tre sønner fikk bruke sin energi og krefter på å hogge skog og rydde. I dag så dyrker vi bringebær på dette arealet.

Hus og fjøs var solid bygd og bra vedlikeholdt, men hadde likevel behov for retaurering og oppgradering. Fjøset og arealgrunnaget var for lite til å tenke på husdyrproduksjon, så vi måtte se på andre alternativer. Så der det sto sau og ku på båsen,er det nå en enkel og koselig kafè. Vedskjulet er bygd om til fullt utstyrt kjøkken. Den gamle siloen er blitt til vedfyrt bakerovn.

Mye arbeid har det vært og mindre med fritid. Vi trives, og det føles meningsfylt å produsere mat og skape opplevelser for besøkende her på Bjørklund Gård.

I 2022 fikk vi tildelt Nordland Lanbruksselskap sin pris for veldrevet gårdbruk.  Her kan du lese begrunnelse for prisen.

 

Velkommen til Bjørklund Gård

 

Hvitt bolighus med gullregn  som blomstrer.Logo Bjørklund Gård.
Bær, bakst og overnattingUtsikt mot fjorden og SjunkhattenGrønt nordlys over rødt fjøsRød fjøs- blå himmel- grønne trærRader med bringebær - om høstenUtsikt mot fjorden og Sjunkhatten Nasjonalpark. 
Vinter med snø og solDamer med rullator plukker bringebærOversiktsbilde av Bjørklund Gård.
Hvitt hus og rød fjøs.
Bringebæråker og jordbæråkerLita jente kommer på besøk.

 

 

 

Kontakt oss

Her kan du legge inn en tekst som vises på alle sider der du har aktivert høyrekolonne og kontaktboks. Innhold i denne boksen redigerer du i publiseringssystemet under Moduler > Høyrekolonne kontaktboks.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå