Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Selvplukk av bringebær og jordbær

Her kan dere plukke bær til dagens dessert eller til vinterforsyninga.

Lykkelig dame med en kasse bringebær - gode sommersmaker som varer utover vinteren

På bærtur til Bjørklund Gård

Velkommen til selvplukk av jordbær og bringebær. Her kan dere plukke bær til dagens dessert og til vinterforsyninga. Bær som dyrkes langt mot nord med mye lys og lite varme, fantastisk søte og smakfulle bær. Det er nesten ikke til å tro - du må ha vært her for å kunne forstå!

Vi har flere ulike sorter av våre bær.

Jordbær

  • Saga
  • Frida
  • Nobel
  • Glede

Alle jordbærsortene vi har er norske og foredlet for vårt klima. Er det ikke flotte navn - vi kjenner allerede smaken av jordbær og sommer!

 

Bringebær

  • Agat
  • Vene
  • Glen Ample

Agat og Vene er norske sorter. Agat gir store smakfulle bær som holder seg godt også etter frysing. Vene gir mørke saftfulle bær og er best egnet til røring og sylting.Glen Ample er foredlet i Skottland. Da vi plantet denne sorten, var vi spent på om den klarte å produsere modne bær så langt mot nord, og det gjør den. Bærene er store og faste - supre til dessert og pynt - også etter frysing.

Vi har god radavstand og god orden i åkrene. Det skal være en god opplevelse å komme hit på selvplukk for både store og små plukkere. Overnatter dere her når det er sesong, kan dere rusle ned til åkeren og plukke bær fra busken rett i munnen.

Selvplukk og overnatting kan vi anbefale!

 Bestemor og barnebarn har plukket en kasse jordbær.

Når er det sesong?

Ja, det er et godt spørsmål. Det er stor forskjell fra år til år. Jordbæra er først moden, vanligvis i første halvdel av juli. Bringebæra er noe seinere, og som oftest er det modne bær i begynnelsen av august. Om høsten er fin, plukker vi bær til fram til første frostnatt.

Tidspunkt for selvplukk av bær og pris annonseres på Facebook - Bjørklund Gård. Vi selger også ferdigplukkede bær i kurver og kasser - Bestill her

Far og datter plukker bringebær.

Det er fint om du tar med egen emballasje om du har – da sparer vi plast og miljø. Om du ikke har egnet emballasje, så har vi det. Både i bringebæråkeren og i jordbæråkeren er det plass mellom radene til barnevogn, rullator og rullestol.

"Bær"e artig

Ferdigplukket bringebær i kurver . Står på en benk ved fjøsveggenDame som plukker bringebærRøde bringebær henger på en grønn greinFornøyd dame holder en kasse med bringebær som hun har plukket. Vennegjeng plukker bringebær. Rullatorer er ombygd til å sette ferdigplukket bærkurver i.Jordbæråkeren  - med utsikt mot Sjunkhatten NasjonalparkTre generasjoner på jordbærtur  - bestemor, datter og to barnebarnTore har funnet årets første jordbær.En moden jordbær og flere  som blir moden om noen dager.Jordbærkurver på rekke i åkeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

Her kan du legge inn en tekst som vises på alle sider der du har aktivert høyrekolonne og kontaktboks. Innhold i denne boksen redigerer du i publiseringssystemet under Moduler > Høyrekolonne kontaktboks.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå